5 причини да започнете да пишете блог


Твърде много компании използват само уеб сайт и социални мрежи, за да оптимизират онлайн присъствието си. За съжаление това не е достатъчно, без постоянно добавяне на нови информации, вашият сайт остава само витрина. По-долу ще откриете 5 причини да създадете фирмен блог на уебсайта си.

1. Генериране на квалифициран органичен трафик.

Когато сайтът ви е онлайн и е правилно създаден, той ще стане статичен в резултатите от търсенето. Най-добрият начин да увеличите атрактивността на потенциалните си клиенти е да създадете бизнес блог. По този начин можете да предложите на аудиторията си статии, свързани с вашите продукти / услуги, за да им донесе възможно най-добро разбиране. В резултат на това ще имате повече страници, които да подадете в търсачката, за да получите видимост. С добавянето на теми и добре подбрани ключови думи (в съответствие с персона на купувача) в статиите си блогът ще генерира квалифициран (безплатен) трафик.

2. Увеличението на процента на конвертиране на посетител / контакт (води).

С въвеждането на ефективни покани за действие и повече връзки в статиите ви, увеличавате шансовете за конвертиране на новия си трафик. Възстановяването на информация за контакт, дори само имейл адрес или регистрация в социалните медии, е първата стъпка, която може да доведе до по-късна продажба (Lead Nurturing). Чрез намирането на оптималния баланс между информативно, забавно съдържание и бизнес предложения, преобразуването от lead в продажба естествено ще се увеличи.

3.Подобряване на имиджа на вашата компания.

Създаването на професионален блог трябва да има за цел да отговори на въпроси, за да помогне на потребителите, но най-вече да задоволи потенциалните клиенти. Освен че се появява като експертна и надеждна компания, перспективите ще бъдат по-склонни да използват услугите ви, защото ви се доверяват. Блогът хуманизира компанията, като дава глас на вашите партньори или подчертава вашия опит в областта на вашата дейност. Благодарение на вашите статии, вие се налагате на пазара във вашата област и утвърждавате имиджът на вашата марка . С вълнението, създадено около вашата марка и вашата оферта, сега имате нови, много ефективни лостове за придобиване. Тези статии давате възможност да се подчертае вашата сингулярност и да се засили вашата диференциация в сравнение с вашите конкуренти.

4. Познайте аудиторията си и усъвършенствайте персона на купувача.

Това е аспект, който често забравяме при писането на блог, но това е отличен вектор на комуникация ... Всъщност, тези статии дават отлични индикации за поведението на вашата аудитория и следователно за потенциалните ви клиенти. Не само че е възможно да се събират социално-демографски данни в Google Анализ например, но и да се знае кои теми са от интерес за тях, благодарение на обратната връзка от вашите читатели в коментари или в социални мрежи.

5. Увеличете лоялността на посетителите и клиентите.

Управлението на бизнес блога включва създаване на календар за публикуване. Чрез редовното си публикуване блогът ви става богат, ви дава по-добро позициониране в търсачките и създавате седмична среща с аудиторията си. Последната точка е особено полезна, защото лоялните потребители са интернет потребители, които са по-склонни да говорят за вас, да подобряват авторитета ви и особено да купуват вашите продукти или услуги. За естествено рефериране, това е доказателство за уместност и по този начин намалява процента на отпадане.

Както можете да видите, освен огромния потенциал, който професионалният блог предлага на вашата компания по отношение на SEO, също така е много полезно да повишите вашата комуникация на всички нива на вашата фуния за продажби.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Themarketease full digital marketing agency
Contact

themarketease@gmail.com

+33 6 0322 9332

Dublin - Ireland

Paris - France

Varna - Bulgaria

 

legal Infos 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

By Gael parroche-TheMarketease © 2017