Как да станете доверен съветник?


Времето за традиционните продажби е вече отживелица, сега е необходимо да се направи консултация преди дадена продажба.

Досега търговците имаха мисията да донесат своите продукти и услуги на пазара с много информация от техните продажби. Днес купувачите, вече не се нуждаят от тази информация, те я търсят в интернет.

Защо човекът трябва да е в центъра на вашата комуникация?

Който има нужда, той естествено онлайн ще намери на кого да се довери ,също така благодарение на приятели и близки които да го насочат.

Това предполага две неща. Първо, трябва да имате голямо онлайн присъствие, както и добра дигитална стратегия. С това искам да кажа, че трябва да заемете място в интернет пространството и да има стойност в текстовете, които предлагате на аудиторията си. Ще можете да се откроите от конкуренцията и да привлечете вниманието на потенциалните си клиенти.

Във втората стъпка трябва да имате отлично лично представяне, да се погрижите за комуникацията си, за да можете да убедите / продадете, като увеличите нивото на доверие. Необходимо е традиционният търговски подход да остане честен и открит диалог с вашите клиенти. И така се уверете, че можете да решите проблема или нуждата.

В миналото служителите и консултантите по продажбите често разчитаха на технически лист, за да демонстрират ползите от своите продукти, както и техническите си познания. По този начин се демонстрираха техните коефициенти на интелигентност (търговско разузнаване), за да се придаде стойност на клиента по време на етапите на преговорите.

Това, разбира се, беше достатъчно, за да стане експерт или специалист в съответната област, но без да се гарантира истинско разбиране на нуждите на крайния клиент.

Днес, новите перспективи очакват една компания и продавач да имат висок емоционален коефициент! Това означава да убеди, че е способен да се ангажира с клиентските отношения, да разбере техните реални нужди и да се справи с тях. Така се поставя в ранг на доверен човек. Тъй като сега това е "основата" на всеки търговски обмен, той предписва рецитирането на предварително дефиниран скрипт с така нареченият “отговор на всичко”.

Вашето обкражение / среда.

Често пренебрегваме човешкия аспект на отношенията в бизнеса и с нашите клиенти. Важно е да се обърне внимание на хората които могат да излизат от всяка ситуация, на хората които умеят и знаят , а не най-доброто резюме.Повече от всякога трябва да увеличите прозрачността на обмена с вашите клиени. Нищо по-добро от социалните мрежи, за да се постигне това. С тези платформи можете:

 • Споделете цялата информация, необходима за повишаване на познанията за вашите продукти и услуги.

 • Подобряване и рационализиране на услугите на клиентите чрез предоставяне на незабавни и конкретни отговори на потенциалните си клиенти.

Трябва да излезете от взаимоотношенията, когато клиентът е само номер в таблица, стойност на прогнозен бюджет. Връзката с клиентите трябва да бъде във фокуса на цялата компания, фокусирана върху човешкото същество, а не върху производителността. Предпочитайте качеството пред количеството, това увеличавате доверието на аудиторията във вашите услуги и продукти, което ги прави най-добрите адвокати за вашата марка.

Фокус.

Чрез интегрирането на тези фактори в стратегията за дигитален маркетинг можете да създадете текстове , което да отговаря на очакванията на клиентите ви, да се фокусирате върху техните реални нужди и да им предоставите реален отговор. За това доверието става вашето основно предимство по време на обмена и насърчава потенциалните ви клиенти да правят бизнес с вашата марка или компания. Ако голяма част от бизнеса днес използва профилирането на своята целева аудитория, то не бива да се превръща в натрапчиво с манипулативна цел, но очевидно използва събраните данни и информация, за да гарантира адекватността между услугите и продуктите, предлагани на клиентите.

Като се превърнете в препоръка във вашата област, задължително трябва да се свържете с компанията в случай на нужди, като по този начин увеличавате оборота си в дългосрочен план.

Ключови точки:

 • Бъдете ефективни

 • Определете Buyer Persona на купувача

 • Създавайте висококачествени текстове

 • Планирайте публикациите си върху цялата си цифрова екосистема

 • Анализирайте отзивите на клиентите си. (харесва, коментари, ...)

 • Бъдете прозрачни във вашата комуникация

 • Използвайте новите си клиенти като маркови адвокати

 • Генерирайте повече нови клиенти

Да знаете как да приложите динамиката на социалната и емоционална интелигентност е да гарантирате уникално преживяване за вашите клиенти и да може да сте до тях, когато имате нужда от тях в бъдеще.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
 • Facebook Classic
 • Twitter Classic
 • Google Classic
Themarketease full digital marketing agency
Contact

themarketease@gmail.com

+33 6 0322 9332

Dublin - Ireland

Paris - France

Varna - Bulgaria

 

legal Infos 

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon

By Gael parroche-TheMarketease © 2017