Правите ли и вие тези 13 обичайни онлайн маркетингови грешки?


Онлайн маркетингът има огромен потенциал за малкият и среден бизнес , но става все по-конкурентоспособен. Вече не е достатъчно да имате сайт, да се присъедините към социалните медии, да използвате реклами или блогове. Трябва да превъзхождате всички тези неща. По-долу са 13 грешки, които фирмите правят, когато става въпрос за маркетинг.

1.Не разполагате с онлайн маркетингова стратегия с разумни цели и постижими дългосрочни цели. С появата на социалните медийни сайтове ,онлайн маркетингът вече трябва да е приоритет. Без него някои малки и средни предприятия може би няма да оцелеят.

2.Използване на Facebook, Twitter и други социални сайтове за директно популяризиране. Маркетингът на социалните медии ви свързва със съществуващи и потенциални клиенти ,помага ви в изграждането на доверие. Това не е платформа за директни продажби. Ако го използвате за тази цел, ще се провалите.

3.Писане на блог статии е много важно. За повечето малки и средни предприятия един блог е един от най-ефективните начини за изграждане на авторитет, установяване на връзки с други местни бизнесмени и популяризиране на вашият бизнес.

4.Не инвестирате в Google AdWords и Facebook реклами. Онлайн рекламите са големи източници на трафик за уеб сайтовете на малките и средни фирми, особено за сайтовете на електронната търговия. Това определено би увеличило продажбите ви.

5.Не е предоставена актуална информация за контакт и текущ адрес. Местоположението и телефонният номер са двете най-важни елементи от информацията, която клиентите търсят при посещението на сайта Ви, а ако те не са лесно достъпни или са остарели, те ще изпратят хората далеч от вашия сайт.

6.Стар уеб дизайн. Появата на WordPress и Joomla значително подобри качеството на дизайна в мрежата, защото те използват висококачествени готови теми, които могат лесно да бъдат персонализирани.

7.Използването на имейл маркетинг. Twitter не може да бъде заменен с имейл маркетинг и вероятно никога няма да бъде.За това може да обвиняваме единствено причината за лимита от 140 букви в писането на текст, както и за това, че потребителите влизат в Twitter, за да се свързват с приятели и семейство, а не да откриват оферти.

8.Не се опитвате да разберете какво правят посетителите ви, след като стигнат до сайта ви.Какво харесват и не харесват. Сложният и лесен за използване инструмент за анализ, като Mouseflow, записва сесиите на потребителите и генерира графики, които ви помагат да подобрите дизайна и направите сайта си по-привлекателен.

9.Фокусиране върху количеството, а не върху качеството. Това важи за всеки аспект от маркетинговата ви стратегия : публикации на блогове, социалните медии ,последователите и т.н. Качеството и уместността са ключови.

10.Местни обяви. Публикации в Google , Facebook , Yelp и други подобни места за малки или големи обяви, ви поставя на картата на местния бизнес и улеснява клиентите да ви открият.

11.Не обръщате внимание и не изисквате обратна връзка с клиенти (отзиви / препоръки). В интернет, положителните коментари от потребителите подобряват имиджа ви и привличат повече клиенти, отколкото рекламите или стратегиите за директен маркетинг. Отрицателната обратна връзка може да бъде използвана, за да идентифицирате грешките си и да ги коригирате.

12.Инвестиране на повече пари в реклами, отколкото в създаването на блог публикации, уеб дизайн, също така оферти и промоции в социалните медии. Клиентите, които използват интернет мрежата, трябва да се доверят на компания, преди да купят своите продукти и услуги. Те са склонни да създават отрицателно впечатление за тези фирми, които не предоставят качествена стока.

13.Постоянство на публикации и статии.По-лесно е да убедите клиентите си за ценността си чрез съдържание, което им дава съвети и съвети и решава някои от проблемите им, отколкото да ги убеди с реклами.

Независимо от бързината на интернет, онлайн маркетингът не се различава от офлайн маркетинга, тъй като отнема най-малко време - няколко месеца. Направете го дългосрочен приоритет и ще успеете.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Themarketease full digital marketing agency
Contact

themarketease@gmail.com

+33 6 0322 9332

Dublin - Ireland

Paris - France

Varna - Bulgaria

 

legal Infos 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon

By Gael parroche-TheMarketease © 2017