12 причини, поради които трябва да превърнете маркетинга в социалните медии в приоритет за 2019 г.


Сайтовете за социални медии се справят много добре в днешно време и утвърдените мрежи като Facebook, Twitter и Google+ стават все по-популярни всеки ден. Голяма част от търговците , които не са опитвали социалния медиен маркетинг, губят много клиенти.

 1. Уеб потребителите прекарват повече и повече време в сайтове за социални медии. Хората влизат в профилите си в социалните медии няколко пъти на ден. Използването на социалните медии е 18% от времето, прекарано онлайн (според comScore).

 2. С него подобрявате имиджа на вашия бизнес. Докато рекламите ви носят повече продажби, социалните медии разпространяват вашата марката и посланието към съществуващите клиенти, но и към потенциални клиенти. Дава ви възможност да кажете на света кой сте, какво правите и как го правите по убедителен начин.

 3. Поддържате клиентите си актуализирани с най-новите продукти и събития.Разпространяването на новини за компанията в мрежата чрез Тweets или Facebook актуализации е по-бързо и по-удобно, отколкото новини публикувани на вашия сайт.

 4. Хората се свързват със сайтове в социалните медии чрез различни устройства. Все повече и повече хора използват смартфони и таблети за да отворят своя Facebook, Twitter или Pinterest акаунт. За маркетинга, това създава уникална възможност за пазара на конкретни групи въз основа използваните платформи.

 5. Свързва ви с други компании и експерти във вашата сфера на бизнес. Когато активно използвате социалните медии, установявате връзки не само с клиентите си, но и с важни компании и хора ,което може да доведе до съвместни мероприятия и сътрудничество както в онлайн средата, така и в реалния свят.

 6. Увеличава експозицията ви онлайн. Клиентите, които още не са чували за вашата компания, са по-склонни да ви открият, ако сте настроили бизнес страница във Facebook, LinkedIn или Twitter.

 7. Изгражда доверие със съществуващите клиенти. Социалните медии ви позволяват да поддържате връзка с клиентите си, дори когато не купуват вашите продукти, като ви помагат да получите повече отзиви от тях и да разберете по-добре какво искат, а това на свой ред ви помага да подобрите продуктите и услугите си.

 8. Повишават се вашите търсения. Създават се органични препратки за вас всеки един път, когато хората споделят ваш текст или снимка. Също така се оказва, че Google взема предвид трафика, който генерирате на големите сайтове за социални медии, когато класира уеб сайта ви.

 9. Позволява ви се да предоставяте по-бързо обслужване на клиентите си. Клиентите предпочитат да получават полезен съвет за проблемите, свързани с продуктите и услугите, от приятели и служители чрез Facebook или Twitter, отколкото чрез официално обслужване на клиенти, което изисква обмен на имейли.

 10. Дава ви се възможност да правите високо целеви маркетинг. Знаете повече за потребителите си от социални медии, отколкото за търсещите от Google.Социалните сайтове разполагат с информация, която ще ви позволи да откриете демографските данни на аудиторията си. Рекламата във Facebook може да бъде насочена към по-конкретна потребителска група, отколкото към реклама чрез Google.

 11. Маркетингът в социалните медии е много по щадящ когато става въпрос за вашия бюджет. Това е може би най-ефективният свободен маркетингов начин, който е на разположение, и макар да е вярно, че това изисква инвестиция от време, има много търговци, които предпочитат да отделят повече време от колкото пари за своите маркетингови кампании и може би вие сте един от тях.

 12. Хората по цял свят прекарват времето в социалните медии.Докато преди са посещавали времето си на четене на вестници и списания, гледане на телевизия или слушане на радио,то днес социалните сайтове също предоставят същите новини и информации ,но позволяват на потребителите да блокират нещата, които не иска да вижда.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
 • Facebook Classic
 • Twitter Classic
 • Google Classic
Themarketease full digital marketing agency
Contact

themarketease@gmail.com

+33 6 0322 9332

Dublin - Ireland

Paris - France

Varna - Bulgaria

 

legal Infos 

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon

By Gael parroche-TheMarketease © 2017